Віза тимчасового перебування з метою лікування або супроводу родичів

Перелік документів

  • Заповнена та підписана анкета;
  • Заява на ім’я консула про видачу візи тимчасового перебування з поясненням причин. Документ складається португальською мовою або додається переклад;
  • Медичне заключення що підтверджує необхідність лікування та гарантує амбулаторне чи/або стаціонарне лікування у державних чи офіційно признаних медичних закладах;
  • Підтвердження родинних зв’язків супроводжуючого (свідоцтво про народження або шлюб) та його переклад на португальську мову;
  • Підтвердження наявності житла в Португалії (нотаріально засвідчена копія договору оренди або купівлі житла);
  • Документ, що свідчить про наявність достатніх засобів до існування для передбаченої поїздки та для повернення в Україну, а саме: виписка з банку; дорожні чеки; роздрукований чек з банкомату про залишок коштів на рахунку, який подається разом з ксерокопію банківської карточки; заява/лист-запрошення про спонсорство від запрошуючої сторони з Португалії;
  • Довідка про відсутність судимостей (для осіб старше 16 років), яка повинна містить апостилі Міністерства юстиції України та Міністерства внутрішніх справ України, та її переклад на португальську мову;
  • Заява з проханням щодо перевірки відсутності судимостей у Португалії Службою у справах іноземців та кордонів (SEF) (стандартна форма що заповнюється португальською мовою для осіб старше 16 років);
  • Страховий поліс, дійсний на території Португалії на весь час перебування (сума страхового покриття мінімум € 30 000);
  • Дійсний закордонний паспорт (має бути дійсним принаймні на 3 місяці довше, ніж тривалість запланованої подорожі) з копією всіх сторінок;
  • Дійсний внутрішній паспорт з копією всіх сторінок;
  • Дві кольорові фотокартки 3х4.

Загальна інформація про візу тимчасового перебування

stat24 -счетчик посещаемости сайта Топ100- Путеводители Реклама на сайті