Дозволи на проживання

Резидентська віза дає право приїхати до Португалії та подаватися на дозвіл на проживання, але вона не гарантує отримання дозволу на проживання. Для отримання дозволу потрібно виконати ряд інших важливих умов.

Існує два типи дозволів на проживання: тимчасовий та постійний. Тимчасовий дозвіл на проживання дійсний до 1 року, його можна поновлювати протягом 2 років.

Для отримання тимчасового дозволу на проживання потрібно виконати ряд умов:

  • мати резидентську візу;
  • бути присутнім у Португалії;
  • мати достатні засоби для проживання;
  • мати житло;
  • бути зареєстрованим у системі соціального захисту (за деяких обставин);
  • не мати ув’язнення терміном більше ніж 1рік;
  • не перебувати в списку осіб, яким заборонений в’їзд до Португалії;
  • не бути в списку осіб, щодо яких є інформація в Шенгенській інформаційній системі чи Інтеграційній системі SEF щодо заборони в’їзд до Португалії.

Дозвіл на постійне проживання може бути виданий мінімум після 5 років проживання в Португалії на підставі тимчасового дозволу на проживання. Особа, яка претендує на отримання дозволу, не повинна бути звинувачена в злочинах, термін ув’язнення по яких перевищує 1 рік, мати достатні засоби для проживання, мати помешкання і підтвердити достатній рівень володіння португальською мовою. Дозвіл на постійне проживання необмежений у часі, але його потрібно поновлювати кожні 5 років, а також щоразу, як змінилися Ваші особисті дані.

Видача дозволів на проживання є в компетенції Служби у справах іноземців та кордонів (SEF).

stat24 -счетчик посещаемости сайта Топ100- Путеводители Реклама на сайті